Jihad show ook de kinderen teug bij hun moeders

paspoortUTRECHT – De kinderrechter heft de onder toezichtstelling op van zes kinderen uit twee verdachte Jihad gezinnen uit Huizen.  De kinderen mogen naar hun ouders.

 

uit huis

Op 29 augustus werden de ouders van de kinderen in de cel gegooid omdat ze uit zouden willen reizen naar het kalifaat van de Islamitische Staat. De kinderrechter stelde vast dat er  een crisissituatie was waardoor de kinderen voorlopig onder toezicht moesten worden gesteld en uit huis moesten worden geplaatst.

De Raad voor de Kinderbescherming vroeg vandaag op zitting om de voorlopige ondertoezichtstelling in stand te houden en de uithuisplaatsing met vier weken te verlengen.

thuis

De rechtbank heeft de maatregelen die eerder waren genomen, ingetrokken. Dat betekent dat er nu geen voorlopige ondertoezichtstelling meer is en geen machtiging uithuisplaatsing. Drie van de vier ouders zijn weer thuis, zodat zij beschikbaar zijn om de kinderen te verzorgen.

paspoorten

De ouders en kinderen hebben op dit moment geen geldige paspoorten zodat zij niet kunnen reizen. Los daarvan heeft de rechtbank bij het ene gezin geconcludeerd dat er geen enkele aanwijzing is dat zij zullen vertrekken.

Het andere gezin heeft aangegeven dat er emigratieplannen zijn, maar niet nu en zeker niet naar Syrië. De Raad voor de Kinderbescherming zegt dat ouders en hun kinderen kunnen onderduiken maar daarvoor is, zegt de rechtbank, geen enkele aanwijzing.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft niet gemeld dat er zorgen zijn over de kinderen, hoe de kinderen worden opgevoed of dat er andere onveilige omstandigheden zijn. Wel gaat de Raad onderzoek doen. De ouders hebben aangegeven daaraan mee te zullen werken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 september 2014 Show Beroep tegen vrijlating Jihad vader

4 september 2014 Jihad gezinnen 1 vader  in bewaring

2 september 2014 Aanhouding Jihadgezinnen is rechtmatig

1 september 2014 Voorgeleiding Jihadgezinnen Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.