Jihad show ook ouder nummer 4 naar huis

paspoortLELYSTAD – De rechter-commissaris in Lelystad beslist dat ook de laatste Jihad verdachte uit Huizen vrijkomt. Deze 34-jarige vader was de enige ouder van de 2 Huizense Jihad gezinnen die nog in de cel zat.

paspoort

De 2 gezinnen leken naar het kalifaat af te reizen en de overheid greep keihard in. Paspoorten werden afgepakt. Kinderen werden uit huis geplaatste en ouders werden in de cel gegooid.

De vader wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het treffen van voorbereidingen om deel te gaan nemen aan terroristische activiteiten. De rechter-commissaris wees op 4 september de vordering toe om de verdachte voor 14 dagen in bewaring te stellen, maar verzocht de officier van justitie ook nader onderzoek te laten verrichten.

resultaten

De resultaten van het nadere onderzoek zijn vandaag bij de rechter-commissaris bekend geworden. Op basis van deze informatie zijn er geen  aanwijzingen om de vader  langer vast te houden. Vanwege het besloten karakter van voorgeleidingen bij de rechter-commissaris, doet de rechtbank verder geen mededelingen over die aanvullende informatie. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 september 2014 Jihad show ook de kinderen terug naar hun moeders

8 september 2014 Show Beroep tegen vrijlating Jihad vader

4 september 2014 Jihad gezinnen 1 vader  in bewaring

2 september 2014 Aanhouding Jihadgezinnen is rechtmatig

1 september 2014 Voorgeleiding Jihadgezinnen Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.