RTL nieuws krijgt miljoenennota NIET voor derde dinsdag

20140911_131133UTRECHT – Voorzieningenrechter Andre Verburg wijst een WOB-verzoek van RTL nieuws af. RTL Nieuws wilde van het ministerie van Financiën de miljoenennota ontvangen voordat deze dinsdag openbaar wordt gemaakt.

arrestantenbus

Op de dag dat de rechtbank speciaal om de kinderen te vermaken een arrestantenbus voor de rechtbank heeft geparkeerd, doet RTL Nieuws bij monde van advocaat Christiaan Alberdingk Thijm een poging dit land echt vooruit te helpen.RTL nieuws doet een WOB verzoek om de miljoenennota openbaar te maken

4 dagen

Het grote probleem bij voorlopige voorziening in een WOB verzoek speelt hier vandaag niet, stelt Verburg in het begin al vast. Normaal kan de info niet openbaar worden gemaakt vooruitlopende op een definitieve beslissing van de rechter. Bij de miljoenennota bestaat dat gevaar want die is over 4 dagen toch openbaar.

Het verhaal van de advocaat is simpel. De miljoenennota is niet meer dan een beleidsstuk. Dat over 4 dagen openbaar wordt gemaakt. Ondertussen zijn kabinet en regeringspartijen en de meewerkende oppositie aan het spinnen over al het goeds dat ons te wachten.

Een kleine restje oppositie en de vijfde macht weten als enige van niets. Omdat dit tot de derde dinsdag van september geheim moet blijven. De landsadvocaat stelt dat de grondwet en de comptabiliteitswet zo zijn dicht getikt dat die miljoenennota ook niet voor de derde dinsdag in september openbaar mag worden gemaakt. Bovendien wordt er nog gewerkt aan de miljoenennota.

De rechter heeft begrip voor de ontwikkeling dat er meer druk komt te liggen op de openbaarheid van stukken zoals de Miljoenennota, maar het gaat de rechter te ver om in deze specifieke zaak op de discussie in de politiek vooruit te lopen. Vooral nu de stukken binnen enkele dagen sowieso openbaar zijn.

(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.