Officier wil jihad vaders weer naar binnen

paspoortLELYSTAD – De officier van justitie eist in hoger beroep de inbewaringstelling van een 31-jarige Huizer en de opheffing van de invrijheidstelling van een 33-jarige Huizer. Beide mannen werden eind augustus aangehouden en een paar dagen later door de rechtbank weer vrijgelaten.

paspoort

Ze zouden de gewapende strijd van een teroristische organisatie ondersteunen De 2 vaders en hun echtgenotes werden op 29 augustus aangehouden. De hele club werd in stapjes door de rechtbank vrijgelaten. De officier ging in beroep tegen de vrijlating van de mannen.

zelfmoordaanslag

Want er werden bij de 33-jarige verdachte omschrijvingen van explosieven, uitleg over het gebruik van wapens, constructietekeningen van ontstekingsmechanismen en een tekstbestand over een zelfmoordaanslag aangetroffen.

De 31-jarige verdachte heeft verklaard naar Syrië te willen reizen om hulpgoederen te geven aan een familielid. Deze goederen zijn in de woning van de verdachte aangetroffen. In de visie van het Openbaar Ministerie verricht dit familielid gevechtshandelingen en ondersteunende activiteiten ten behoeve van de terroristische organisatie IS.

In het kader van het onderzoek naar de 31-jarige verdachte is op 4 september  een doorzoeking gedaan bij de Stichting Educatief Instituut Arabische Taal en Cultuur in Hilversum. Ook bij deze zoeking zijn goederen in beslag genomen. De rol van deze stichting wordt meegenomen in het onderzoek. De raadkamer beslist op 18 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 september 2014 Jihad show ook ouder nummer 4 naar huis

8 september 2014 Jihad show ook de kinderen terug naar hun moeders

8 september 2014 Show Beroep tegen vrijlating Jihad vader

4 september 2014 Jihad gezinnen 1 vader  in bewaring

2 september 2014 Aanhouding Jihadgezinnen is rechtmatig

1 september 2014 Voorgeleiding Jihadgezinnen Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.