Bedreigde officieren zijn pionnen in levensreddende strijd tegen de minipistolen

om-ROTTERDAM.jpgUTRECHT – Mark K. komt met 2 ordners uit de cellengang. Deze ordners zitten vol documenten over de belangrijke strijd die hij voert. De 41-jarige Rotterdammer voelt zich geroepen om de minipistolen verboden te krijgen.

Officier

Hij kreeg ooit 2 minipistolen terug van het Openbaar Ministerie omdat ze niet gevaarlijk zouden zijn. Sindsdien is K. op een missie om de wereld  te laten zien hoe gevaarlijk die pistolen wel gevaarlijk zijn. Het is van het grootste belang is dat die minipistolen zo snel mogelijk worden verboden.

blikje

De methoden die Mark kiest in strijd houden hem nu een half jaar achter de tralies.  Hij plakte een foto van de Rotterdamse officier Pols op een blikje en hij schoot met dit minipistool op dat blikje. Hij doorboorde het gezicht van de officier met kogels. Hij filmde het geheel en zette het op You Tube.

Het OM noemt dit bedreiging. Ook hoofdofficier Henk Korvinus en Tweede Kamerlid Buma zijn al slachtoffer geworden van de bizarre manier waarop Mark K. zijn standpunt kracht bij wil zetten.

K. zit inmiddels 2 weken in het Pieter Baan. De rechtszaak heeft veel tijd gekost omdat hij zich bleef verzetten maar de rechtbank in Utrecht dwong hem tenslotte, Hij heeft nu eventuele gevangenisstraf al zeker uitgezeten.

verspilling

Voor advocate Blonk is dit prijsschieten. Ze vraagt opheffing vooral omdat Mark niet meewerkt aan het onderzoek in het PBC. Dat is een verspilling van tijd en geld, betoogt de advocate.

De officier maakt duidelijk dat dit onderzoek niet kan worden onderbroken. Hij wijst erop dat K. direct geschorst kan worden als hij meewerkt aan een psychiatrisch onderzoek. De rechtbank geeft de officier gelijk aan.

K. kondigt een drinkstaking aan. Dan ben ik in 3 dagen uit het PBC, zegt hij tegen de rechter. Als hem dat lukt dan is het Pieter Baan rapport vast wel klaar op de volgende zitting op 18 november. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.