Busschutter 15 jaar

lelystadLELYSTAD – De officier van justitie eist 15 jaar gevangenisstraf tegen een 39-jarige man uit Almere.  De verdachte zou  verantwoordelijk zijn voor een poging moord op een man en poging doodslag op een vrouw, toen hij begin dit jaar in een bus in Almere met een pistool schoot. De 34-jarige vrouw, die toevallig in de bus zat, heeft blijvend letsel aan beide benen opgelopen.

geladen pistool

De verdachte was op 12 februari 2014 met een geladen pistool in de bus nabij station Almere Centrum gaan zitten. Volgens getuigenverklaringen en de beelden die in de bus zijn gemaakt, zat hij achterin de bus en ging staan toen de man waarop hij het gemunt had, de bus binnen kwam. In een poging in de bus op deze man te schieten, raakte hij de vrouw die net op een plek in de bus wilde gaan zitten.

De man die het doelwit van de verdachte was, rende de bus uit. De verdachte rende hem achterna en heeft, volgens getuigen, geprobeerd zijn pistool opnieuw te laden om daarna gericht op de man te schieten, wat niet is gelukt.

Curaçao

De twee mannen kenden elkaar uit de gevangenis in Curaçao waar zij beiden forse straffen uitzaten, de verdachte onder meer voor het medeplegen van een poging moord. Beiden zouden deel uit hebben gemaakt van elkaar rivaliserende groepen. De verdachte zou zich bedreigde hebben gevoeld.

De vrouw die in de bus is geraakt, had niets met de verdachte en de andere man te maken. Zij was een toevallige passagier, moeder van vier kinderen, die nu ‘uitzonderlijk zwaar en heftig’ letsel heeft opgelopen. De officier van justitie heeft dat zwaar laten meewegen in de strafeis voor de verdachte.

Bovendien heeft zij de omstandigheden meegewogen waaronder het misdrijf heeft plaatsgevonden: in een volle bus, midden op de dag en veel mensen in de omgeving van de bus. Volgens de officier had de schietpartij ook heel anders af kunnen lopen.  Uitspraak 2 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 februari 2014 Busschutter 3 maanden

14 februari 2014 Busschutter 2 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.