De moeder die haar zoontje doodde huilt veel

duct-tape.jpgUTRECHT – Er vallen vallen veel stiltes in het verhoor van de 48-jarige Monique A. uit Amersfoort. Zij wordt beschuldigd van de moord op haar zoontje Thomas. Ze huilt veel en langdurig. De rechtszaak kruipt traag door de dag heen.

tape

Monique A. onthoudt veel stelt rechter De Weerd vast tijdens het verhoor. Maar zoals vaker gebeurt in de rechtbank is de verdachte  precies vergeten wat er op het moment van haar verdrietige misdaad, is gebeurd. Het ene moment neemt zij  met de 11-jarige Thomas de dag door en op het volgende moment ligt hij dood op bed met een plastic zak over zijn hoofd. Die zak is met tape dichtgebonden.

zelfmoord

Daarna weet Monique A.  weer wel heel precies hoe zij zelfmoord probeerde te plegen. Dit mislukte met een mes daarna moest ze de gereedschapskist halen. De politie dacht op 17 januari eerst dat Monique A. zelf  ook dood was, maar ze bleek nog te leven. Aan een arts vertelde ze dat zij het de vader van Thomas niet kon aandoen dat hij ook nog voor Thomas met al zijn gebreken moest zorgen.

moord

De vader van Thomas had haar na 27 jaar in de steek gelaten. Monique wilde niet verder leven. Maar ze  kon niet de zorg  voor Thomas aan iemand anders over laten. De officier eist 8 jaar wegens moord. Uitspraak 13 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

29 juli 2014 Bevel medebrenging moeder die zoontje doodde

17 juni 2014 Moeder die zoontje doodde onderzoek is klaar

22 april 2014 Advocaat wil moeder die zoontje doodde naar psychiatrisch ziekenhuis

30 januari 2014 Moeder 90 dagen na dood zoontje

20 januari 2014  Moeder in bewaring na dood zoontje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.