Busschutter uitspraak 15 jaar

lelystadLELYSTAD – De rechtbank legt een 39-jarige man uit Almere conform de eis 15 jaar gevangenisstraf op.  De Almeerder schoot op 12 februari in een bus een 34-jarige vrouw neer.  De vrouw was een toevallig slachtoffer. De verdachte wilde eigenlijk een man in de bus neerschieten.

noodweer

De rechtbank acht de verdachte schuldig aan de poging tot moord op de man en poging tot doodslag op de vrouw. De schutter zei dat hij uit noodweer handelde omdat hij bang was dat hij zou worden aangevallen of beschoten door de andere man.  Uit camerabeelden in de bus bleek niet dat er gevaar was.

rolstoel

De rechtbank weegt mee dat de neergeschoten vrouw de rest van haar keven in een rolstoel zit,  Bovendien is de verdachte al eerder veroordeeld tot een lange gevangenisstraf voor ernstige geweldsdelicten en daar heeft hij kennelijk niets van geleerd.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 september 2014 Busschutter 15 jaar

27 februari 2014 Busschutter 3 maanden

14 februari 2014 Busschutter 2 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.