Vernederende discriminatie van ongezellige allochtonen

buroLELYSTAD – De officier van justitie eist een geldboete van 1750 euro waarvan 750 euro voorwaardelijk tegen vader en zoon K, die in hun horecagelegenheid in Almere kleurlingen zouden hebben geweigerd vanwege hun huidskleur. De 43-jarige portier hoort van  de club hoort een boete eisen van 850 euro waarvan 350 euro voorwaardelijk.

Drie jongens van Surinaamse afkomst wordt op 19 maart 2011 de toegang wordt geweigerd tot uitgaansgelegenheid Anno. Ze krijgen te horen dat ze geen vaste klanten zijn. Twee meisjes die de jongens hadden uitgenodigd dienen een klacht in.

gezellige

De gesprekken die hierop volgen met de eigenaar en de portier bevestigen de verdenking van discriminatie. In Anno wordt maar een beperkt aantal allochtonen binnengelaten want teveel allochtonen komt de veiligheid en gezelligheid niet ten goede.

huidskleur

De werkelijke reden om de toegang te weigeren had niets te maken met het al dan niet vaste klant zijn – wat overigens ook niet in de huisregels is vastgelegd – maar ging om de huidskleur. “Iemand weigeren vanwege zijn ras tast het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van personen aan en is ronduit vernederend”, aldus de officier van justitie.  Uitspraak 17 oktober.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.