De openbare uitspraak in de zaak tegen een 17-jarige verkrachter

webcamUTRECHT – De uitspraak is het enige moment waarop de verdachte in een jeugdzaak in het open te zien is. Maar advocaat Joost Denissen zal zijn inmiddels 18-jarige maar toch minderjarige strafklant uit Amersfoort hebben geadviseerd om lekker in zijn jeugdinrichting te blijven. Het verdachtenbankje is leeg.

Jeugd tbs

Alleen de moeders van de slachtoffers die de Amersfoortse zedendelinquent heeft gemaakt luisteren in een verder lege zaal zwijgend naar het vonnis. Kinderrechter Van Kalveen maakt duidelijk dat de stoornis bij deze minderjarige zo erg is dat hij jeugd- tbs krijgt opgelegd, hoewel hij nog niet eerder is veroordeeld.

En om aan deze verdachte duidelijk te maken dat hij ziek is wat hij heeft gedaan krijgt hij ook nog 117 dagen celstraf. Dat is een straf gelijk aan het voorarrest.

webcam

Deze jongen heeft op 17- jarige leeftijd een 14-jarige meisje verkracht en een meisje waarvan hij wist dat zij pas 10 jaar oud was, via de webcam seksuele handelingen laten verrichten bij zichzelf en haar daarnaast getuige laten zijn toen hij zichzelf aftrok en klaar kwam. Daarnaast heeft hij de meisjes onder druk gezet en bedreigd teneinde deze handelingen te kunnen plegen en te laten voortduren.  De verdachte heeft hierdoor op zeer ernstige wijze de lichamelijke integriteit en persoonlijke levenssfeer van beide meisjes geschonden.

zorgelijk

Een ambulante behandeling is volgens de rechtbank zinloos.  De rechtbank erkent hierbij dat verdachte nog niet eerder voldoende de mogelijkheid heeft gehad zichzelf te bewijzen binnen een ambulant kader, maar neemt hierbij sterk in overweging dat verdachte geen enkel inzicht wil of kan geven in hetgeen is gebeurd en zijn eigen persoonlijke seksuele beleving. De rechtbank vindt deze houding, gelet op de vergaande seksuele voorkeuren en interesses die verdachte heeft laten blijken in zijn contact met de meisjes, zeer zorgelijk. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 september 2014 Jeugd tbs voor verkrachting en webcamseks

2 mei 2014 Webcamseks en verkrachting achter gesloten deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.