Ambtshalve huiselijk geweld

1962839_697711716918111_1106721261_n (1)UTRECHT – Theo is niet op de zitting. Theo  had zichzelf misschien nog vrij kunnen pleiten, maar wanneer de verdachte  het in persoon laat afweten, kiest de rechter vaak blind de kant van het Openbaar Ministerie.

advocate

Theo’s  advocate Paula van der Geest vindt dat er alleen een zweem van verdenking is,  maar politierechter Van Maanen ziet toch keihard bewijs.

De onderbuurman van Theo belde op 10 juli de politie. De buurman hoorde een vrouw schreeuwen: laat me los, raak me niet aan. Dat is een melding van huiselijk geweld. Het huis is de plek waarbinnen in Nederland het meeste geweld plaatsvindt. Huiselijk geweld is tegenwoordig een speerpunt. Het wordt altijd vervolgd.

De politie gaat naar de flat van Theo. Theo laat ze binnen. Zijn vriendin heeft rode en blauwe plekken. Zij wil niets zeggen tegen de politie.  Theo zegt dat ze ruzie hebben gehad.

make up

De politie laat de vrouw de volgende dag naar het bureau komen. daar verschijnt  ze zwaar onder de make-up. Ze wil nog steeds geen woord zeggen. De officier heeft geen aangifte nodig om toch te vervolgen. Theo krijgt een dagvaarding voor de zitting van de politierechter,

Theo verschijnt niet.  Advocate Van der Geest zegt dat niet 100 procent zeker is dat Theo heeft geslagen. Daar heeft ze natuurlijk gelijk  in. Maar zijn strafblad werkt hem tegen en wie zwijgt stemt toe.  Zestig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijk, vindt de rechter net als de officier. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.