Verdachten drogeerden homo dates

Scopolamine_StoreARNHEM – De rechtbank houdt de zaak aan tegen een 41-jarige man uit Bloemendaal en een 35-jarige man uit Bussum. De mannen worden verdacht van het bestelen en drogeren van mannen die ze ontmoetten in het homo-datingcircuit.

Apeldoorn

De politie vermoedt dat de slachtoffers gedrogeerd zijn met Scopolamine om ze te kunnen beroven.  Het onderzoek in Oost-Nederland werd gestart nadat een 60-jarige Apeldoorner in mei dood in zijn woning werd aangetroffen. Na zijn dood, waarbij in eerste instantie een natuurlijk overlijden werd vastgesteld, meldde de familie dat de pinpas van de man verdwenen was en er na zijn overlijden mee gepind was.

De verdachten legden  via datingsites contact  met homoseksuele mannen. Tijdens een date werd de pincode afgekeken en de pinpas gestolen. In enkele gevallen werden ook de huissleutels of andere goederen uit de woning gestolen. Hierna verbrak men het contact en werd er geld van de rekening van de slachtoffers gehaald. In een aantal gevallen gaat het om tienduizenden euro’s.

overlijden

In dit onderzoek bleek dat er meer, vergelijkbare zaken waren. Daarop is een rechercheteam geformeerd dat de gebruikte werkwijze verder onderzocht en gaandeweg een verdachte in beeld kreeg. Nadat deze verdachte werd herkend op beelden die de politie toonde op RTV Noord-Holland, kwam het onderzoek in een stroomversnelling en zijn beide verdachten in juli aangehouden. In de woning van één van de verdachten werden na zijn aanhouding duizenden xtc-pillen aangetroffen.

Team Grootschalige Opsporing


Het onderzoek werd voortgezet en in augustus kwam de uitslag van het toxicologisch onderzoek binnen, waaruit bleek dat er in het lichaam van de overleden man uit Apeldoorn scopolamine was aangetroffen. Scopolamine is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om de symptomen van reisziekte tegen te gaan. Er loopt nog aanvullend toxicologisch onderzoek om vast te stellen in welke mate de scopolamine mogelijk heeft bijgedragen aan de dood van de Apeldoorner.

9 aangiftes

Inmiddels heeft de politie zicht op twee andere zaken waarbij slachtoffers scopolamine binnen hebben gekregen. Dit is met bloed- en urineonderzoek vastgesteld. Deze slachtoffers verklaren wel last te hebben gehad van het drogeren en zich onwel te hebben gevoeld, maar er bleek voor zover nu bekend geen sprake van enige vorm van blijvend letsel of schade. Naast deze drie zaken onderzoekt de politie nog negen aangiften van mannen die door de verdachten bestolen zijn. De zaak gaat verder op 7 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.