Vrijspraak discriminatie horeca

lelystad.pngLELYSTAD –De rechtbank spreekt de 59-jarige eigenaar van café Anno in Almere vrij van discriminatie. Ook diens 31-jarige zoon die als bedrijfsleider optrad en een 43-jarige portier worden vrijgesproken. De officier had boetes tot 2000 euro geëist.

vaste klanten

De portier weigerde op 19 maart 2011 twee donkere jongens omdat ze geen vaste klanten waren. Tijdens een gesprek over deze weigering, bleek de jongens dat ze werden geweigerd omdat er een bepaald percentage kleurlingen werd binnengelaten. De jongens dienden een klacht in.

De rechtbank stelt vast dat van alle getuigen niemand aanwezig was op het moment dat de toegang werd geweigerd.  Het feitelijk handelen van de portier, de grond van de weigering, is niet meer vast te stellen. Er kan best een verborgen reden zijn maar het is niet zeker dat dit discriminatie is.  Het streven naar een evenwichtige mix in het publiek is niet per se discriminerend, vindt de rechtbank. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 oktober 2014 Vernederende discriminatie van ongezellige allochtonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.