Molotovman blijft buiten maar zaak heropend

545127_386685454721278_1395152494_nDEN BOSCH –Het hof heropent de zaak tegen Gijsbert Ruiter uit Haelen. Ruiter ging  op 21 juni 2012 politieagenten die samen met een aannemer een hek wilden verwijderen, met molotovcocktails te lijf

hek Haelen

Ruiter plaatste het hek om have en goed te beschermen. Hij heeft last van de bewoners van een naburig kamp. Het OM nam de zaak hoog op en eiste in de rechtbank 8 jaar. De rechtbank maakte daar 9 maanden van en Ruiter kwam vrij  Het OM eiste op 7 oktober netto 9 maanden tegen Ruiter.

psycholoog

Het hof zou vandaag uitspraak doen maar is tijdens de beraadslaging over de zaak tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om een psycholoog die eerder in de zaak een rapport over de verdachte heeft geschreven als deskundige ter terechtzitting te horen. Het gerechtshof wijst op 19 maart arrest. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 oktober 2014 Molotovman blijft buiten

27 maart 2014 Hof op schouw bij Molotovman

2 april 2013 9 maanden voor man die Molotovcocktail gooide naar politie

5 juli 2012 Drie maanden voorarrest voor man die Molotovcocktail naar agenten gooide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.