Plassen in een cel is vernieling

pisbakUTRECHT – Kunt u mij vertellen wat er precies gebeurd is. Wat is er precies kapot gegaan, vraagt de politierechter.  De officier mag meer voor de studenten in de zaal dan voor de 29-jarige verdachte Ibrahim uitleggen waarom plassen in een cel juridisch vernieling is.

onbruikbaar

De cel was onbruikbaar zelfs enkele dagen, vertelt de officier. De politie heeft 259 euro uitgegeven aan schoonmaakkosten.

reclassering

Volgens Ibrahim kon hij er niets aan doen. Hij had geen misdaad gepleegd, dat vindt hij belangrijk om te zeggen. Maar hij was teruggemeld door de reclassering en hij was  in alle vroegte opgehaald door de politie. Hij moest plassen.  Iedereen moet in de ochtend plassen, betoogt Ibrahim. Ik ga niet in mijn broek plassen, zei ik tegen de agent. Dat wil ik wel eens zien zei de agent. Dan kan hij het krijgen, antwoordde Ibrahim in zijn versie.

werkstraf

De agenten hebben een heel andere versie van dit plasverhaal. Volgens de politie is Ibrahim elke keren gevraagd om te plassen. Hij is zelfs gewaarschuwd. De officier eist  een geheel voorwaardelijke werkstraf van 20 uur en vergoeding van de schade.

Ibrahim begrijpt ondanks de lange strafblad niet dat de officier voorwaardelijk heeft geëist. Hij begint luidkeels te fulmineren dat hij als vader met een jong kind geen tijd om een taakstraf uit te voeren. De rechter legt het hem nog een keer het verschil uit tussen voorwaardelijk en onvoorwaardelijk  maar de boodschap komt niet over.

onvoorwaardelijk

En blijkbaar heeft Ibrahim de rechter op een idee gebracht. En rechter Van Kalveen vindt het om persoonlijke redenen, geen geld en geen werk, wel een goed idee om Ibrahim aan het werk te zetten. Ze legt 20 uur onvoorwaardelijk op. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.