De verdachte van de moord op de kaasboer gaat naar het Pieter Baan

beukstraat.jpgUTRECHT –  Andre F. komt vriendelijk lachend uit de cellengang. Hij begroet zijn advocate erg hartelijk. Het is moeilijk voor te stellen dat deze vrolijke man zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag op kaasboer Kees Witteveen in de Beukstraat in Utrecht.

randfiguren

F. zit een straf van 5 jaar uit wegens een gewapende woningoverval. Dat past er dan weer wel bij. Zijn strafblad past ook goed bij alle randfiguren rondhingen in de woning van de kaasboer die op 15 mei werd gewurgd.

De officier van justitie vertelt dat F. op 20 november naar het Pieter Baan Centrum gaat. F. antwoordt daarop dat hij onschuldig is.  De rechtbank vraagt daarom of F. gaat meewerken aan de observatie in het Pieter Baan.  Het antwoord blijft onduidelijk. Maar de goedlachse F. lijkt niet iemand in het PBC 6 weken zijn mond kan houden. Dat komt vast goed.

onschuld

Advocate Frederique ten Berge wil ondertussen de onschuld van F. bewijzen. Voor haar is het tijdstip van de moord belangrijk. Tussen 1 en 3 in de nacht is F. blijkbaar gefilmd op het Predikherenkerkhof in Utrecht. Dan is het belangrijk om precies te weten op welk tijdstip de kaasboer is gedood.  Daarom wil zij haar eigen patholoog aan het werk hebben.

De rechter commissaris die mag in december beslissen of er een contra expertise door die patholoog komt. Wel krijgt de advocate vandaag al een getuige toegewezen. De volgende zitting is op 22 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 september 2014 Alvast 5 jaar voor de verdachte van de moord op de kaasboer

28 augustus 2014 Eis 5 jaar voor bijzaken voor de verdachte van de moord op de kaasboer

25 augustus 2014 Nog 2 zaken voor de verdachte van de moord op de kaasboer

5 augustus 2014 De moord op de kaasboer aan de Beukstraat de verdachte heeft belangrijker zaken te doen

30 mei 2014 De moord op de kaasboer in de Beukstraat 3 maanden

23  mei 2014 De moord op de kaasboer in de Beukstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.