Borstendokter blijft een vrij man

rb den haagDEN HAAG – De rechtbank spreekt de 55-jarige Rock G. uit Vlaardingen vrij. Er is geen bewijs dat patiënten letsel hebben opgelopen door het medisch handelen van deze  borstendokter. De officier had 3 jaar geëist wegens  mishandeling  met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

gynaecoloog

G. was een gynaecoloog die zich in zijn kliniek in Den Haag toelegde op cosmetische operaties zoals borstvergroting. De kliniek werd gesloten door de inspectie.  Er waren meer dan 100 aangiftes tegen G. van vrouwen die zich verminkt voelden. G. werd geschrapt uit het BIG register en mag nooit meer als dokter werken.

De officier eiste 3 jaar omdat G. zich ten  onrechte had uitgegeven als chirurg en bij de operaties de fout in was gegaan.  De rechtbank ziet wel dat het letsel te  maken heeft met de behandeling. Maar er is geen bewijs dat het letsel is ontstaan door medische fouten van de verdachte. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 oktober 2014 Borstendokter dreigt de cel in te draaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.