De moeder van Tom is een kale kip die ritueel wordt geplukt

logo-stichting-van-tom.jpgUTRECHT – Als ik echt had gewild, dan had ik met miljoenen in een warm land gezeten.  Dat zegt Yvonne B. in de rechtbank als ze wordt geconfronteerd met de ontnemingsvordering  van de officier.  Ook tijdens de behandeling van dit deel van haar strafzaak, houdt B. vol dat ze niets heeft gestolen. Maar de feiten zijn al bewezen.

PGB fraude

Nu gaat het alleen om geld. Volgens de officier heeft B. met haar Stichting ‘De vrienden van Tom’ 570.000 euro criminele winst gemaakt met PGB-fraude. Dat staat letterlijk in het vonnis van de strafzaak.  Misdaad mag niet lonen en daarom moet er naast de gevangenisstraf die inmiddels onherroepelijk is, ook nog worden geplukt.  Hoe kaal Yvonne ook is.

ritueel

Natuurlijk mag misdaad niet lonen. Maar wat is de zin van al die rituele ontnemingen. In Utrecht dienen er vandaag 6 bij de meervoudige kamer. De bedragen lopen uiteen van 3000 euro voor een tot 570.000 euro.

Yvonne heeft dat geld natuurlijk niet,  want ze heeft alles vergokt. In deze zaak is eigenlijk alleen de belastingdienst het slachtoffer. Die dwingende ontnemingen bemoeilijken de resocialisatie  alleen maar. Yvonne krijgt nog meer schulden. Misschien wordt ze wel gegijzeld als ze niet terugbetaalt.

Advocate Marjolein Dikkerboom doet nog erg haar best om er 3 ton af te kletsen. Dat is een onmogelijke opdracht. Uitspraak 17 november.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 april 2014 De Moeder van Tom mag voorlopig niet voor haar kinderen zorgen

4 april 2014 De moeder van Tom was de baas in een miljoenenbedrijf

1 april 2014 De gokverslaving van de moeder van Tom

7 oktober 2013 De moeder van Tom mag voor haar kinderen zorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.