Ramkraker zat vol met gekleurde verf

atAMSTERDAM – De rechter commissaris houdt  2 mannen uit Nieuwegein en een Driebergenaar 2 weken in bewaring. Het drietal wordt verdacht van 2 ramkraken.

ramkrakers

Op 29 oktober was er om half drie ’s nachts een ramkraak op een  geldautomaat in een Albert Heijn in Helmond. De geldautomaat werd daarbij vernield, maar de kluis bleef intact, waardoor er bij de ramkraak geen geld is buit gemaakt.

België

Op 1 november is geprobeerd met een staalkabel en een breekijzer een geldautomaat van een bank in Hamont-Achel in België te vernielen. Uit onderzoek van de Belgische politie bleek dat de geldautomaat met geweld uit de muur was getrokken. Daarbij is gekleurde verf vrijgekomen.

Audi

De zwarte Audi die vermoedelijk gebruikt werd bij de ramkraken, is door de politie gevolgd. De verdachten reden in de auto terug naar een garage in Eindhoven. Een 29-jarige verdachte is zaterdagmorgen rond zes uur in de garage ingerekend door een arrestatieteam. De 2 medeverdachten wisten op dat moment te ontkomen, zij zijn later in de buurt van de garage gearresteerd.

Een 26-jarige  droeg bij zijn aanhouding een donkerblauw regenpak, op de kraag van het regenpak zat opgedroogde gekleurde verf. Vermoedelijk is dat dezelfde verf als die bij het vernielen van de geldautomaat is vrijgekomen. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.