Nog een kroongetuige

jurgen-027.jpgUTRECHT – De 55-jarige Constand heeft zich door de actualiteit laten inspireren. Hij biedt zich aan als kroongetuige. Constand wil in een rijtje met Peter la Serpa en Fred Ros. Ook hij wil voor strafvermindering alles vertellen aan de rechtbank waar hij wordt vervolgd voor drugssmokkel.

smokkel

Constand heeft zich door Ewald laten inhuren om 200 bolletjes uit Curacao te smokkelen. Toen hij met de smokkelwaar aankwam in hun woning schrok zijn vrouw zo dat ze direct de politie belde. Constand ging de cel in en zijn echtgenote moest als dank voor haar eerlijkheid ook achter de tralies.

Constand liep leeg tegen de politie. Daarop werden Ewald en zijn dochter gearresteerd. Daarmee is de hele criminele organistie rond dit smokkelprojectje wel opgerold. Maar toch biedt Constand zich nog aan als kroongetuige.

Zijn vrouw is vrijgelaten. Ze zit inmiddels in een inrichting maar ze wordt wel vervolgd. De zielig kijkende Constand wordt door de rechtbank naar huis gestuurd na 3 maanden voorarrest.

Veel straf blijft er op die manier niet over en ook niet veel strafvermindering. Op 16 januari gaat de zaak verder, dan mag hij samen met zijn vrouw naar de zitting komen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.