Verwerpelijk vuurwerk tijdens bekerfinale Ajax PEC

ajax.jpgROTTERDAM -De officier van justitie eist tegen 6 Ajax fans die tijdens de bekerfinale in Rotterdam met vuurwerk hebben gegooid 120 uur werkstraf en gebieds- en stadionverboden. Ook vordert de officier een schadevergoeding van 2100 euro per persoon.

Ajax

De  wedstrijd die Ajax met 5- 1 verloor, moest worden stilgelegd. De directeur van Ajax noemt het vuurwerk verwerpelijk.

De 6 verdachten, 22 tot 28 jaar oud, bekenden vuurwerk te hebben gegooid aan het begin van de wedstrijd en na het eerste doelpunt.  De zes antwoordden op vragen van de rechtbank dat het ,,uit de hand gelopen was”. Enkelen van hen hadden het vuurwerk zelf meegesmokkeld.  Een verdachte zei dat hij het van het zogenoemde sfeerteam van Ajax had gekregen.

Rotterdam

Er loopt nog een onderzoek naar hoe het vuurwerk het stadion is binnengekomen. De verdachten zeiden dat het gegooid was ,,om de sfeer te verhogen”. Het zou niets te maken hebben gehad met het feit dat de wedstrijd in de Rotterdamse Kuip werd gespeeld.

Na de bekerfinale werden in totaal 38 mensen opgepakt. Dat ging zowel om het gooien van vuurwerk als vernielingen op de tribune. Ook vrijdagmiddag staan nog 6 verdachten terecht. De overige zittingsdagen zijn op 12, 14 en 19 november. De rechtbank doet waarschijnlijk op woensdag 19 november uitspraak in alle zaken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.