Rovend raadslid Straatnieuws zaak aangehouden

BvdRoest_002UTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen de 56-jarige Bert van der Roest aan. Dit voormalig gemeenteraadslid van de PvdA wordt ervan verdacht dat hij de kas van de Straatnieuws, de Utrechtse daklozenkrant heeft leeggejat.

Bert van der Roest

Van der Roest was penningmeester van de krant en hij kon blijkbaar ongestoord zijn gang gaan. Hij zou 45.000 euro hebben gejat. De 2 partij een werden het eens over eens over een terugbetalingsregeling. Maar er werd aangifte gedaan en het OM vervolgt Van der Roest.

foutje

Vorige week bleek uit de dagvaarding dat het OM gaat bewijzen dat Van der Roest 68.000 euro heeft gestolen. De officier was alleen vergeten om rekeningen van Van de Roest in het dossier te stoppen, Een foutje volgens het OM. Advocaat Jeroen Nijboer vroeg aanhouding. De zaak gaat op 3 maart verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.