Snel tbs voor sadist die wilde weten hoe het voelt om iemand neer te steken

utrecht2012032700147_thumb3UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 18-jarige Joshua S. uit Maarssen wegens poging tot moord tot 10 maanden cel en tbs met dwangverpleging. S. stak op 4 mei in Nieuwersluis een man neer omdat hij wilde weten hoe het voelt om iemand neer te steken.

sadistisch

Deskundigen hebben S. flink  onderzocht en hij is verminderd toerekeningsvatbaar. In zijn schooltijd is hij fors gepest en buitengesloten. Dat resulteerde in zelfhaat en sociale uitsluiting. Later is hij gaan blowen en verslaafd geraakt aan gamen. Hij kreeg sadistische wraakfantasieën.

TBS

De rechtbank heeft ook overwogen om het jeugdstrafrecht toe te passen. Maar als de rechtbank was overgegaan tot het opleggen van de maatregel van plaatsing in een jeugdinstelling, lag bovendien het gevaar op de loer dat S. opnieuw zou worden buitengesloten. Een volwassen setting, gericht op resocialisatie past beter bij hem.

3 jaar

De officier van justitie had 3 jaar en tbs geeist. Maar de rechtbank vindt het belangrijk dat de tbs-behandeling snel kan beginnen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.