Kort geding tegen uitzending van SBS 6 over interessante dubbele moord

SBS6AMSTERDAM – De advocaten van Miquel K. en Melvin R. vragen de voorzieningenrechter om een uitzending van SBS6 te verbieden. Volgens de advocaten wordt de privacy van deze 2 mannen geschonden.

15 jaar

De 2 verdachten kregen vrijdag allebei 17 jaar voor de moord op het bejaarde Amsterdamse echtpaar Mary Run en Henk Opentij.

In november 1997 begaven de twee verdachten zich naar de woning, nadat  één van hen de huissleutels met daaraan een label met adres op straat had gevonden, om in te breken. Tegen hun verwachting in waren de bejaarde bewoners thuis. Beiden werden op gruwelijke wijze vermoord.

Peter R de Vries

Politie en OM waren erop gebrand deze gruwelijke zaak uit 1997 op te lossen. Meerdere malen is het onderzoek gestaakt vanwege onvoldoende bewijs of te weinig aanknopingspunten. Na een tip van Peter R. de Vries die zich ook in deze zaak had vastgebeten, is de zaak uiteindelijk in 2012 weer opgepakt en leidde tot de aanhouding van de twee verdachten.

Volgens het OM is het een interessante zaak. Volgens de advocaten worden de stemmen van de mannen gebruikt.  Volgens SBS zijn de verdachten juist onherkenbaar. De uitzending is vanavond. Het kort geding begint om 2 uur.  De uitspraak is om kwart over 5. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.