De minipistolenbestrijder blijft in de cel voor het bedreigen van officieren maar vast niet heel lang meer

om-ROTTERDAMUTRECHT – De rechtbank verlengt het voorarrest van de ernstig verwarde 41-jarige Rotterdammer Mark K. Maar de rechtbank geeft direct advocate Blonk de tip om snel mogelijk na het gereedkomen van het rapport van het Pieter Baan de raadkamer te benaderen voor een nieuw verzoek om vrijlating.

officier

K. houdt vol dat hij een rechtvaardige strijd voert tegen minipistolen die in Nederland vrij verkrijgbaar zijn. Maar volgens K. zijn ze levensgevaarlijk. Hij voert zijn strijd voor de goede zaak erg plastisch. Politiemensen, officieren van justitie en politici als Miltenburg en Buma en voelen zich bedreigd de manier waarop K. argumenteert

Officieren van justitie in Rotterdam deden aangifte. In totaal staan er 10 strafbare feiten op de dagvaarding.  K. zit nu al 8,5 maand in voorarrest.

Pieter Baan Centrum

Hij zat op de vorige zitting in het Pieter Baan en hij dreigde met een drinkstaking. Maar hij heef de behandeling afgemaakt. Het rapport is morgen klaar. Zijn advocate wijst erop dat K. een eventuele straf al 3 keer heeft uitgezeten. Zij geeft aan dat nu het rapport van het PBC vrijwel klaar is, er geen reden meer is om K. vast te houden

Officier Ferry van Veghel benadrukt dat K. de vertraging aan zichzelf te  wijten heeft.  De rechtbank is het met de officier eens. Maar de rechtbank geeft de advocate het advies  om niet te wachten tot de inhoudelijke behandeling  op 9 januari. ((andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 september 2014 Bedreigde officier zijn pionnen in de levensreddende strijd tegen de minipistolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.