Geen guns op de wagens van Brinks

brink-overvaller.pngUTRECHT = De bestuursrechter oordeelt dat geldtransporteur Brinks  bij een overval op opslagpanden geen vuurwapens mag gebruiken om zichzelf te verdedigen. Brinks kan terugvallen op de politie.

Brinks

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft het verlof voor het wettelijke verbod op vuurwapenbezit terecht geweigerd.

De afgelopen jaren zijn opslagpanden van Brinks met vuurwapens en explosieven overvallen, Brinks wil zelf vuurwapens mogen hanteren. De staatssecretaris geeft hiervoor alleen verlof als sprake is van zelfverdediging onder zeer uitzonderlijke omstandigheden.

zeer uitzonderlijke omstandgheden

In maart 2014 bepaalde de rechtbank dat de staatssecretaris nader moest motiveren waarom er geen sprake is van zelfverdediging onder zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Brinks heeft zelf preventiemaatregelen getroffen die het gevaar voor medewerkers minimaliseren en de overval vertragen zodat de politie kan ingrijpen. Verder heeft de staatssecretaris inzicht gegeven in de aanpak van de strijd tegen gewapende overvallen. Op basis van deze aanpak kan worden aangenomen dat Brinks tijdens een overval kan rekenen op ingrijpen door de politie. Dit alles maakt dat er volgens de rechtbank geen sprake is van zelfverdediging onder zeer uitzonderlijke omstandigheden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.