Ontneming 11 miljoen coffeeshop Shabab nieuwe getuigen

hennepUTRECHT – De rechtbank wijst 6 getuigen op verzoek van advocaat Rob Zilver. Zilver heeft de schone taak om de veroordeelde coffeeshopeigenaar Mimount T. uit Utrecht te redden van een ontnemingsvordering van 11 miljoen euro.

coffeeshop Shabab

Mimoun T. runde 30 jaar lang een coffeeshop in Utrecht. En op een mooie dag 2 jaar gelden vond justitie het genoeg. De hele zaak werd met veel wapengekletter opgerold.

Eigenaar T. is tot 30 maanden veroordeeld omdat hij in zijn coffeeshop de regels heeft overtreden.Tien andere verdachten kregen lagere straffen. T. wordt nu met 5 broers geplukt. De 5 broers moeten allemaal slechts 9 ton afdragen als de officier haar zin krijgt.

familie

De vorige zittingen waren nog een familiereünie, maar vandaag zijn er alleen advocaten. Rob Zilver vraagt 15 getuigen. Het OM heeft alle omzet van de afgelopen 9 jaar bij elkaar opgeteld. Daar maken de advocaten bezwaar tegen. Een belangrijk deel van die omzet was helemaal niet crimineel  volgens advocaat Ruud van Boom. Shabab is talloze keren gecontroleerd zonder dat er iets gevonden is.

De officier vindt dat de 2 advocaten met bewijzen moeten komen. Maar volgens Van Boom moet juist de officier bewijzen. De officier verzet zich tegen alle getuigen. De rechtbank wijst er 6 toe. Alle broers getuigen in elkaars zaken. Wordt vervolgd.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 augustus 2014 OM wil 11 miljoen plukken bij eigenaar coffeeshop Shabab

14 juli 2014 Coffeeshop Shabab een succesvol hoger beroep voor de hele familie

13 juni 2014 Coffeeshop Shabab eisen in hoger beroep

20 december 2013 Coffeeshop Shabab en de kronkels van het gedoogbeleid

22 november 2013 Draconische eis tegen medewerker coffeeshop Shabab

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.