Grote vis megazaak Peseta

pesetadossierUTRECHT – De kasten in de Pesetarrechtszaal staan al mudvol met tientallen ordners van het dossier. Maar toch heeft de 49-jarige Amserdammer Balikrishne K.  nog eens 6 ordners meegenomen. K. is een belangrijke verdachte in deze zaak.

Peseta

Hij heeft veel te vertellen en hij krijgt van de rechtbank een uur om zijn verhaal te doen na de behandeling van de feiten. Het lukt de rechters ook nog om wakker te blijven bij dit onsamenhangende verhaal.

spil

Het bedrijf van K. was de spil van de hypotheekfraude. Volgens het OM kochten de fraudeurs woningen aan met valse werkgeversverklaringen en valse loonstrookjes. Woningen werden binnen een half jaar met met vervalste taxatierapporten met winst doorverkocht. 17 Verdachten zijn er in deze zaak.

jaar

Als K. na een uur aan de volgende  ordners wil beginnen, neemt zijn advocaat Kerem Canatan hem even mee de gang op. Bij de kleine vissen heeft het OM al meer dan 1 jaar geëist. Het is logisch om een een hogere eis te verwachten in deze zaak. Dan kan het geen kwaad om de rechtbank een beetje te vriend te houden. K. laat zich overtuigen door zijn advocaat en hij stopt de voordracht.

Rechter De Weerd vat het lange betoog  samen in 2 zinnen. BK was uw kindje. U heeft geprobeerd om verkeerde mensen zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Het OM denkt daar morgen waarschijnlijk heel anders over. Megazaak Peseta gaat op 4 december verder met de eis tegen deze verdachte. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

2 december 2014 Megazaak Peseta kleine vis

27 november 2014 Megazaak Peseta  de bijvangst

24 november 2014 Megazaak Peseta is erger dan de hele voor verdachte advocate

21 november 2014 Megazaak Peseta de vrouw die profiteerde van misdaadgeld

20 november 2014 Officieren Peseta willen niet steeds onbetrouwbaar worden genoemd

10 april 2014 Megazaak Peseta de officier wint een slagje van de notarissen

21 maart 2014 Megazaak Peseta advocaten zeuren door over ontvankelijkheid

19 december 2013 Megazaak Peseta geen witwassen informatie door OM en een faire zaak tegen alle verdachten

21 november 2013 Rechtbank denkt een maand na over niet ontvankelijkheid

20 november 2013 Peseta officieren trekken ten strijde tegen de science fiction van 17 framende advocaten

12 november 2013 Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.