Megazaak Peseta hoofdverdachte eis 5 Jaar

pesetadossierUTRECHT – De officieren van justitie Janssen en Duijts eisen tegen de 49-jarige Balikrishne K. uit Amsterdam 5 jaar gevangenisstraf wegens hypotheekfraude, witwassen en het leiden van een criminele organisatie.

Peseta

Tussen 2003 en 2011 heeft K. met zijn bedrijf honderden valse hypotheekaktes afgesloten. Volgens het OM heeft dat grote maatschappelijke gevolgen gehad.  Een hele Amsterdamse wijk werd overgenomen door criminele bendes. De huizen die door woningbouwverenigingen goedkoop werden verkocht aan huurders, liepen vol met illegalen en hennepplantages.

hypotheken

De politie ontdekte dat een groot deel van de hypotheken waren uitgeschreven door de bedrijven van de 2  hoofverdachten in deze Pesetazaak waar in totaal 17 verdachten zijn

Hoofdverdachte K. past zijn methode in 2003 voor het eerst toe Mensen met schulden of een BKR-registratie konden via het bedrijf van K. toch aan een hypotheek komen. Zijn werknemers vervalsten alles. K. werd bijzonder populair bij bepaalde klanten.

Ook zorgde  K. bij een hypotheek altijd voor een bouwdepot. Dat depot  werd leeggeplukt met valse rekeningen, De opstellers van die valse rekeningen vroegen 5 procent van het bedrag. Het geld uit het bouwdepot werd geconsumeerd of er werden schulden mee ingelost.

katvanger

Daarna liet hij de katvanger een tweede en een derde woning kopen. Die woning kon worden verhuurd. K. kende via een medeverdachte voldoende illegale huurders. Het systeem werkte omdat banken niet van elkaar weten of iemand nog een tweede hypotheek heeft.

Toch is het volgens het OM valsheid in geschrifte, want er staat in alle hypotheekaktes dat de woning voor eigen gebruik moet zijn.  K. houdt vol dat hij onschuldig is. Zijn adviseurs en werknemers hebben het gedaan. Ze hebben hem uit rancune erbij gelapt. Het OM gelooft daar niets van. Advocaat Canatan begint aan het eind van de middag met zijn pleidooi. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 december 2014 Megazaak Peseta Grote vis

2 december 2014 Megazaak Peseta kleine vis

27 november 2014 Megazaak Peseta  de bijvangst

24 november 2014 Megazaak Peseta is erger dan de hele voor verdachte advocate

21 november 2014 Megazaak Peseta de vrouw die profiteerde van misdaadgeld

20 november 2014 Officieren Peseta willen niet steeds onbetrouwbaar worden genoemd

10 april 2014 Megazaak Peseta de officier wint een slagje van de notarissen

21 maart 2014 Megazaak Peseta advocaten zeuren door over ontvankelijkheid

19 december 2013 Megazaak Peseta geen witwassen informatie door OM en een faire zaak tegen alle verdachten

21 november 2013 Rechtbank denkt een maand na over niet ontvankelijkheid

20 november 2013 Peseta officieren trekken ten strijde tegen de science fiction van 17 framende advocaten

12 november 2013 Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.