Vrijspraak doodschudden baby want het is niet zeker of het de vader is geweest

wiegUTRECHT – Op Sinterklaasdag toch nog iemand blij gemaakt door de rechtbank. De rechtbank spreekt de 27-jarige Fransiscus van den B. vrij van doodslag op zijn 5 maanden oude dochtertje Chelsea in november 2013 in Utrecht. De officier van justitie had 4 jaar cel geeist.

baby

De rechtbank heeft niet met voldoende zekerheid vast kunnen stellen dat de verdachte degene is geweest, die zijn dochtertje het letsel heeft toegebracht waardoor zij is overleden.

Op 5 november 2013 belde de verdachte 112 omdat zijn dochtertje niet meer ademde. Het baby’tje werd vervolgens door ambulancemedewerkers gereanimeerd en beademd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zij overleed de volgende dag.

De rechtbank concludeert, samen met deskundigen, dat het baby’tje is overleden aan de gevolgen van hersenletsel dat door een persoon is toegebracht. Uit onderzoek door medische deskundigen kan niet worden vastgesteld wanneer dat letsel precies is toegebracht.

alleen

 

De verdachte was die bewuste middag niet de hele tijd alleen met zijn dochtertje in de woning aanwezig. De rechtbank kan daarom niet met voldoende zekerheid vaststellen dat het verdachte moet zijn geweest, die het letsel heeft toegebracht en spreekt hem daarom vrij. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 november 2014 De vader moet het zijn geweest en niemand anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.