Hoger beroep militair schudden met babies eis 9 jaar

arnhemARNHEM –  De advocaat generaal eist voor de militaire kamer 9 jaar cel tegen een nu 32-jarige man die ervan wordt verdacht zijn 7 weken oude zoontje dood te hebben geschud in Almere op 16 juni 2012.

militaire kamer

Toen hij vastzat voor deze zaak, kwam de voormalig militair voorlopig vrij.  Hij kreeg opnieuw een kind, een meisje, en deze baby zou hij in september 2013, op de leeftijd van 5 weken, ook hard door elkaar hebben geschud. Ze werd met levensbedreigend letsel opgenomen, maar overleefde.

De voormalig militiair beriep zich lang op zijn zwijgrecht  en vervolgens verklaarde hij dat hij zich de schudincidenten niet kan herinneren. Volgens deskundigen is zeer beperkt geheugenverlies onaannemelijk.

De advocaat generaal noemt “Het doden van een mens één van de ernstigste misdrijven”. Dit geldt te meer als het slachtoffer aan je zorg is toevertrouwd.

Door de proceshouding van verdachte veroorzaakt hij bij zijn familie onzekerheid. Het zou het OM ook niet verbazen dat als verdachte wel open kaart zou hebben gespeeld, hij wellicht geholpen had kunnen worden en het incident met zijn dochtertje zich misschien nooit zou hebben voorgedaan. De rechtbank veroordeelde de man tot 9 jaar cel. De officier eiste toen 6 jaar. Uitspraak over 2 weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 juni 2014 Fors hogere straf voor militair die met babies schudde

16  juni 2014 Eis 6 jaar tegen militair die baby doodschudde

24 februari 2014 Militair die wordt beschuldigd van doodschudden blijft in de cel

21 januari 2013 Nieuw onderzoek dood baby militair

23 augustus 2012 Vader dode baby Almere vrijgelaten

17 augustus 2012 Vader dode baby Almere in de cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.