Een live twitterend landelijk parket over de zaak tegen Willem Holleeder

PT6ok9ApAMSTERDAM – Deze pikzwarte  dag  voor de journalistiek is een leerzame dag voor de rechtbankjournalistiek. In de zaak tegen de bekende Amsterdamse vechtsporter  Dick  V. twittert het Openbaar Ministerie vrolijk uit de zaal.

Landelijk Parket

Na eerste de rechtbankcorrespondenten brodeloos te hebben gemaakt met lawines aan ontijdige persberichten,  moeten nu blijkbaar ook de laatste echte journalisten in de zaal eraan geloven. Het OM twittert op de hashtag  #Andes vrolijk mee met echte journalisten als Anna Korterink.

Andes

De zaak Andes draait om afpersing een binnen het criminele milieu veel voorkomende manier van zelfverrijking volgens het OM. De zaken tegen  Willem Holleeder en  Dick V. worden uitgesproken. Tegen V. die onder meer collegaboef Holleeder een gebroken kaak sloeg eist de officier 4 jaar en 6 maanden.

Peter R. de Vries

Tegen Holleeder eist het OM 1 jaar en 6 maanden voor zijn aandeel in de afperserszaak Andes. Ook moet Holleeder van de officier zijn volledige proeftijd uit gaan zitten. Die proeftijd is 1095 dagen. Holleeder ging bij Peter R. de Vries langs om duidelijk te maken dat hij niet met zijn echte naam mocht worden genoemd in de film over de Heinekenontvoering. Dat is een bedreiging en daarmee een overtreding  van de schorsingsvoorwaarden.

Holleeder wordt nog vervolgd voor zijn mogelijke aandeel in de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.