Eis gevangenisstraf voor minipistolenbestrijder wegens bedreigen officieren van justitie

om-ROTTERDAM.jpgUTRECHT – De officier van justitie eist 9 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk tegen de 41-jarige Mark K. uit Rotterdam. K. heeft politici, magistraten en politieagenten bedreigd. K. die 1 maand geleden is vrijgelaten, heeft zijn straf al uitgezeten.

Officier Rotterdam

K. voerde een strijd tegen de minipistolen die in Nederland niet verboden waren, terwijl die wapens volgens K. levensgevaarlijk zijn. Hij schoot bijvoorbeeld op een politiebureau met een wapen op een blikje. Een agent vond dat bedreigend. Volgens K. was het een symbolische actie.

Rechter Somsen stelt tijdens de behandeling van de feiten vast dat de symboliek van de acties de slachtoffers niet duidelijk was. Zo zei K. dat hij de Rotterdamse hoofdofficier Korvinus in zijn been zou schieten. Korvinus voelde zich bedreigd. Volgens K. was ook daar geen reden toe. Rechter Somsen maakt K. duidelijk dat het erbij bedreiging om gaat hoe de woorden overkomen op de slachtoffers. Het valt mij op dat u het vooral bekijkt vanuit uw eigenstandpunt, zegt de rechter tegen de verdachte.

Ook de Rotterdamse officier Pols CDA-leider Buma en Kamervoorzitter Van Miltenburg moesten het ontgelden. De verdachte is ondertussen onderzocht in het Pieter Baan. Hij is een vriendelijke man volgens de deskundigen. Uitspraak 23 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 november 2014 Minipistolenbestrijder blijft in de cel voor het bedreigen van officieren maar vast niet heel lang meer

19 september 2014 Bedreigde officier zijn pionnen in de levensreddende strijd tegen de minipistolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.