Opgepakte Nederlandse Syriegangers

paspoortARNHEM – Precies op de dag dat de nieuwe Charlie Hebdo uitkomt, dient bij de rechtbank de zaak tegen 2 gestrande Syriegangers. Voor deze opgepakte Nederlanders komt de rechtszaak met al dat verse bloed in Parijs op een niet al te gelukkig moment.

Arnhemmers

Makim B. en Mohammed El A. zijn 2 Arnhemmers die vorig jaar in Duitsland werden aangehouden toen ze onderweg waren naar Syrie. De verdachten wilden naar Syrie om te helpen als hulpverlener en om in een islamitische staat te kunnen wonen.

B.werd aangegevend door zijn moeder die niet wilde dat hij afreisde. De spullen in hun auto waren niet bedoeld voor terrorisme, houden ze vol. De mannen zaten kort in voorarrest en ze zijn al weer een tijd vrij. De officier van justitie gaat op 15 januari een eis uitspreken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.