OM eist in hoger beroep 18 jaar cel voor doodslag en poging doodslag op kickboksgala

wfca-banner_thumbDEN BOSCH – De advocaat generaal eist 18 jaar cel tegen Siamak S. uit Veghel. S.  wordt verdacht dat hij op 11 november 2012 tijdens een kickboksgala in Veghel een 37-jarige promotor van het leven heeft beroofd en een broer van het slachtoffer ernstig heeft verwond. Ook wordt de man verdacht van verboden wapenbezit.

Op 11 november 2012 vond in Veghel een kickboksgala plaats waarbij veel ouders met kinderen aanwezig waren.

vechtpartij

S.  bezocht met vrienden het kickboksgala. Op enig moment ontstond een vechtpartij waarbij vrienden van de verdachte betrokken waren. De verdachte nam niet deel aan dit gevecht, maar hij heeft kort na het ontstaan van de vechtpartij zijn wapen gepakt dat hij naar het gala had meegenomen en gericht geschoten op het slachtoffer en de broer van het slachtoffer. Het slachtoffer overleed ter plaatse en de broer van het slachtoffer raakte ernstig verwond.

moord

Het OM is van mening dat er, in tegenstelling tot de visie van het OM in de procedure bij de rechtbank, niet bewezen kan worden dat verdachte met voorbedachte raad heeft gehandeld. Het dossier bevat onvoldoende aanknopingspunten dat de verdachte al langer een vooropgezet plan had om iemand te doden. De vereisten om te komen tot voorbedachte raad zijn de afgelopen jaren dooar de Hoge Raad aangescherpt.

Volgens het OM heeft de verdachte wel met opzet gehandeld. ‘In de visie van het OM is de verdachte met een wapen naar het kickboksgala gegaan, heeft hij zelf de confrontatie opgezocht terwijl hij een pistool bij zich droeg en heeft hij doelgericht geschoten. Het OM is nu van mening dat er na het nogmaals bestuderen van het dossier, met inachtneming van de aangescherpte vereisten, onvoldoende aanknopingspunten zijn om te komen tot een bewezenverklaring van moord, maar wel van doodslag en poging doodslag.

 

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot 16 jaar cel en achtte doodslag, poging doodslag en verboden wapenbezit bewezen. De officier eiste 20 jaar cel voor moord, poging moord en verboden wapenbezit. Uitspraak op 11 februari.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

1 oktober 2014 Hoger Beroep moord op kickboksgala nieuwe deskundige

14 juni 2013 Twee volle patronen zijn onvoldoende voor voorbedachten raad kickboksgalamoord

19 februari 2013 Noodweer bij kickboksgala

28 november 2012 Schutter kickboksgala Zijtaart naar Pieter Baan Centrum

13 november 2012 Schutter kickboksgala Zijtaart 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.