Witwassen 2,4 miljoen euro

rolex_oyster-perpetual-datejust-lady-2-15410LELYSTAD – De rechtbank houdt de zaak tegen de 44-jarige Gerrit M. uit Utrecht aan. M. wordt verdacht van witwassen (855.000 euro) en deelname aan een criminele organisatie die zich bezig hield met de handel in dure horloges.

rolex

M. zou samen hebben gewerkt met Mustafa Y. (875.000) en Francis L. (724.000) uit Zeewolde. Y. zou 47 auto’s hebben witgewassen waaronder 23 BMW’s en 6 Ferrari’s. Ook 3 woningen in Zeewolde, Huizen en Utrecht staan op het lijstje van de officier.

De vermoedelijke witwassers zijn al een paar maanden vrij.  Maar het onderzoek is nog niet klaar. Het eind pv is nog niet binnen, meldt het OM. De advocaten kunnen nog geen onderzoekwensen indienen. De volgende zitting is op 18 maart. Maar ook dat zal een proforma zijn. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

22 oktober 2014 2 Witwassers blijven binnen

10 oktober 2014 Miljoenen witwassers in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.