Willem Holleeder blijft alleen

gerechtshof AnsterdamAMSTERDAM – Het gerechtshof houdt het onderzoek naar Willem Holleeder buiten het Passage onderzoek.  Het hof wijst in dat onderzoek getuigen toe. Maar Holleeder wordt niet gekoppeld aan die zaak.

Willem Holleeder

Een andere complicatie is dat de verklaringen van de kroongetuige ook een rol spelen in het onlangs tegen Willem Holleeder. Bij de rechtbank ingestelde onderzoek. In dat onderzoek tegen Holleeder zijn moorden betrokken die ook in het hoger beroep van het Passageproces aan de orde zijn.

Het hof heeft verkend of er op dit moment een reële mogelijkheid bestaat om. die twee onderzoeken enigszins gelijk te laten oplopen. Zo is verkend of getuigen niet in beide zaken gehoord kunnen worden. Gebleken is dat daarvoor op dit moment geen aanleiding is. Het onderzoek tegen Holleeder. bevindt zich nog in een pril stadium, terwijl het Passageproces al zeer lang loopt. Daarom gaat de behandeling in hoger beroep verder en wordt van het openbaar ministerie verwacht dat het de ontwikkelingen in het onderzoek tegen Holleeder op de voet volgt en het hof nauwgezet op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 januari 2014 Een live twitterend parket over de zaak tegen Willem Holleeder

29 december 2014 Holleeder raadkamer

16 december 2014 Holleeder binnen met de Kerstdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.