Verdachte moord Els Borst zat al vast op verdenking van moord

els-borst-300x198UTRECHT – In het onderzoek naar de dood van mevrouw Els Borst is dankzij een DNA-hit een verdachte in beeld gekomen. Het gaat om de  38-jarige Bart van U.  uit Rotterdam. Oud minister Borst werd bijna een jaar geleden dood gevonden in haar woning in Bilthoven

Els Borst

Van U.  zit sinds maandag 12 januari 2015 vast op verdenking moord op zijn zus uit Rotterdam op 10 januari 2015. In dit onderzoek is materiaal afgenomen. Dit profiel is vervolgens door de DNA-databank van het NFI gehaald.

hit

Op woensdag 21 januari kon het NFI mededelen dat er een hit was met een DNA-profiel uit het onderzoek naar de dood van mevrouw Borst. Zoals bekend heeft er naar aanleiding van het aantreffen van mevrouw Borst uitgebreid forensisch onderzoek, samen met het NFI, wat dit DNA-profiel heeft opgeleverd.

Na deze bekendwording is het onderzoek nu gericht op het vaststellen of deze persoon inderdaad is betrokken bij de dood van mevrouw Borst, zoals de verdenking nu luidt. Dat onderzoek is nu bezig. (andereverhaleuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.