Geen vervolging voor moeder die baby en daarna zichzelf uit raam gooide

OM.jpgUTRECHT –  De officier van justitie stelt geen strafvervolging in tegen de vrouw die  haar baby uit het raam van haar woning in Hillversum liet vallen en er zelf achteraan sprong.

ziekenhuis

Beiden werden naar het ziekenhuis vervoerd, waar de baby een dag later is overleden. De moeder is door de politie op 1 oktober aangehouden. Ze is voorgeleid en in bewaring gesteld.

Deskundigenonderzoek naar de moeder moeder heeft uitgewezen dat zij leed aan een ernstige psychische stoornis. De deskundigen achten  haar volledig ontoerekeningsvatbaar.

behandeling

De vrouw heeft inmiddels een intensieve behandeling ondergaan, waardoor de stoornis waar zij destijds na de geboorte van haar kind aan leed zodanig is behandeld dat zij niet langer een gevaar vormt voor zichzelf of anderen. De kans op herhaling wordt door de deskundigen als zeer gering ingeschat.

De officier deelt het oordeel van de deskundigen en heeft besloten geen verdere strafvervolging tegen de vrouw in te stellen. Gelet op bovenstaande is er namelijk in het strafrecht geen mogelijkheid een straf of maatregel op te leggen. Bovendien, zo dat anders zou zijn, ziet het OM geen rol voor het strafrecht in deze zaak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.