Alzheimermoord zelfs nog een beetje korting van het hof

arnhem-20130306-00475ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 84-jarige Henk K. uit Doorn tot 3 jaar  gevangenisstraf waarvan 2 jaar voorwaardelijk wegens doodslag. Het OM had 5 jaar geeist in hoger beroep. De rechtbank had 1,5 jaar opgelegd.

Gerechtshof

K. doodde op 19 oktober 2013 in Doorn zijn echtgenote. De 86-jarige vrouw leed aan Alzheimer en Parkinson. K. was vermoeid. Het OM wil  in deze vergrijsde tijden ouderen erop wijzen dat ze streng gestraft kunnen worden. Volgens advocaat Anker was de verdachte een oververmoeide mantelzorger.

vergrijzing

Het hof gelooft dat K.een oververmoeide mantelzorger was. Maar het stel had hulp van buitenaf moeten accepteren.

Het hof acht onder meer vanuit het perspectief van normdemonstratie en normbevestiging in de richting van de samenleving in een steeds verder vergrijzende samenleving een (deels) onvoorwaardelijke gevangenisstraf aangewezen. Daarbij heeft het hof wel sterk rekening gehouden met de in deze zaak aanwezige bijzondere omstandigheden, waaronder de vergevingsgezinde opstelling van de (klein)kinderen van het slachtoffer en verdachte en hun wens dat verdachte niet (opnieuw) gedetineerd zal raken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 januari 2015 OM houdt uit geerale preventie vast aan hoge straf Alzheimermoord

29 juli 2014 Veroordeelde bejaarde mantelzorger in hoger beroep Alzheimermoord

24 juli Akelige Alzheimermoord 18 maanden onvoorwaardelijk voor een bejaarde oververmoeide mantelzorger

10 juli 2014 Eis 5 jaar voor een geïrriteerde mantelzorger

30 januari 2014 Oververmoeide mantelzorger ging door het lint

31 oktober 2013 Alzheimermoord 3 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.