Eis boete voor PEC Zwolle voetballer Jody Lukoki wegens witwassen

jody lukokiAMSTERDAM – De officier van justitie eist tegen de 22-jarige  PEC Zwolle speler Jody Lukoki  een boete van 3000 euro wegens witwassen. Lukoki heeft voor 12.000 euro een horloge gekocht terwijl hij wist dat de prijs niet kon kloppen,  betoogt de officier.

Jody Lukoki

Lukoki kocht het horloge,een Audemars Piquiet ter waarde van 27000 euro van een vriend. De voetballer kreeg een schikking thuisgestuurd van 3000 euro, die betaalde hij niet. De officier eist hetzelfde bedrag.

Volgens zijn advocaat wist Lukoki nergens van. Hij had ook geen motief om dit te doen want Lukoki verdient geld genoeg. Uitspraak 17 februari. Met dank aan Chris Klomp.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.