Over een slimme jongen die voor zijn zieke moeder zorgt en zich schaamt omdat hij in de wapenhandel is terechtgekomen

019UTRECHT – De rechtbank behandelt de komende weken 9 zaken tegen wapenhandelaren. De 22-jarige Ibrahim en de 23-jarige Jeremy zijn het eerst aan de beurt.

omloopsnelheid

In april  startte de politie een onderzoek naar mogelijke wapenhandel. Uit dit onderzoek bleek dat de omloopsnelheid van de wapenhandel enorm was, reden om snel in te grijpen. In mei  werden er doorzoekingen verricht in 7 woningen waarbij een grote hoeveelheid wapens en munitie werd gevonden.

MBO

Ibrahim K. die na 54 dagen is vrijgelaten, probeert zijn aandeel  af te zwakken en de persoonlijke omstandigheden belangrijker te maken. Zijn grote voordeel is natuurlijk dat hij ervoor en erna niet met justitie in aanraking is gekomen. Hij gaat dit jaar op het MBO, zelfs na 54 dagen in de cel te hebben gezeten, gewoon zijn diploma halen.

Daarbij zorgt hij ook nog voor zijn zieke moeder. En hij heeft een makelaar aan het werk gezet die hem op hoog amateurniveau aan een betaald voetbal moet helpen. Tussen al dat goede nieuws verbaast het waarom zo iemand zich tot een bijbaantje in de wapenhandel laat verleiden, maar dat is misschien omdat misdaad altijd loont.

schaamte

In de rechtbank vertlet Ibrahim dat hij zich schaamt. Die schaamte loont vandaag. De officier vaagt een celstraf gelijk voorarrest  en een werkstraf van 240 uur. De 23-jarige Jeremy met een fors strafblad hoort 3,5 jaar eisen. De zaak tegen de wapenhandelaren gaat 6 februari verder met de volgende 3 verdachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.