Ondanks hoge leeftijd forse gevangenisstraf voor bejaardenmoord

019UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 80-jarige Dirk R. tot 8 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. R. heeft op 30 juli 2014 in Hilversum zijn 74-jarige vriendin gedood.

opwelling

Dirk R.  doodde zijn vriendin naar eigen zeggen in een opwelling toen zij de relatie wilde beëindigen. Hij bekende haar met een wijnfles op het hoofd te hebben geslagen, maar hij kon zich niet herinneren of hij haar ook met een mes had gestoken. Op zijn broekspijpen, sokken, hand en voeten werden bloedsporen aangetroffen. De rechtbank oordeelde dat het volstrekt onaannemelijk is dat iemand anders dan de man de negen fatale messteken heeft toegebracht.

leeftijd

Hoewel Dirk R.  oud is en een kwetsbare lichamelijke conditie heeft, vindt de rechtbank de  geëiste 8 jaar gevangenisstraf passend, want de oude verdachte heeft de nabestaanden zeer veel leed berokkend.(andereverhalenuitderechtank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.