Wapenhandel dag 2

gaspistoolUTRECHT – Ook de tweede dag van het proces tegen de wapenhandelaren komt officier Out met forse eisen.  Fabian E. hoort 4 jaar cel eisen waarvan de helft voorwaardelijk wegens gewoontehandel in wapens.

wapens

Medeverdachte Leon N. hangt 30 maanden boven het hoofd. Alleen Ahmet T. hoeft niet terug naar de cel. Die hoort 9 maanden eisen met een voorwaardelijk deel. T. is  geen lid van de criminele organisatie volgens de officier.

De officier van justitie rekende het de mannen aan dat zij, vermoedelijk vanuit Bulgarije, honderden wapens naar Nederland hebben gebracht.

dodelijke slachtoffers

Wapens waarmee hier in Nederland ernstige feiten worden gepleegd zoals overvallen, afpersingen en geweld tegen de politie. “Levensgevaarlijk”, volgens de officier, “Door dit soort wapens zijn in Nederland al vier dodelijke slachtoffers gevallen”. Om te voorkomen dat deze verdachten van wapenhandel dit soort criminele feiten mogelijk maken, vindt Out forse straffen op zijn plaats.

De zaak gaat 10 februari verder met de volgende 4 hoofdverdachten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 februari 2015 Over een slimme jongen die voor zijn moeder zorgt en zich schaamt omdat hij in de wapenhandel is terechtgekomen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.