Rechtbank Noord Nederland laat schadeclaim zitten

kaart-arrondissementen-HGK2GRONINGEN – De rechtbank Noord-Nederland staakt haar pogingen om de schade van een valse bommelding op de dader te verhalen. De dader werd vorige week veroordeeld tot een werkstraf.

60.000 euro

De rechtbank heeft een schadeclaim ingediend tegen de man die terecht stond voor het plaatsen van een nepbom bij de locatie Groningen van deze rechtbank. Ten gevolge van de bommelding moest het gebouw van de rechtbank worden ontruimd en konden er geen zaken worden behandeld. Daardoor lijdt de rechtbank schade van 60.000 euro. Dit is de vergoeding die de rechtbank voor de behandeling van die zaken zou hebben gekregen.

niet ontvankelijk

De rechtbank is door de rechtbank Overijssel niet-ontvankelijk verklaard in die vordering tot schadevergoeding, omdat de rechtbank niet een zelfstandige rechtspersoon is.

In overleg met de landsadvocaat is vooraf een andere inschatting gemaakt. De Rechtbank Noord-Nederland zal deze schadeclaim nu niet alsnog voorleggen aan de civiele rechter. De belangrijkste reden daarvoor is dat zo’n procedure hogere kosten meebrengt, en het risico bestaat dat die niet verhaald kunnen worden op de dader. De schade voor de rechtbank zou dan alleen maar toenemen. (rechtbankblog)

lees ook

5 februari 2015 Bommelding rechtbank Groningen geen schavergoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.