Stalkster Ruud de Wild

Ruud de WildLELYSTAD – De officier van justitie vraagt  een opname in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van 1 jaar voor de 43-jarige Silvana M. uit Elst. Volgens de officier heeft M.  radio-dj  Ruud de Wild gedurende verschillende perioden gestalkt en bedreigd.

Ruud de Wild

M.   stuurde in de periode februari tot april 2013 meer dan 100 e-mailberichten aan de DJ. In de periode juni tot augustus 2014 stuurde ze ruim 500 twitterberichten, soms wel 50 tot 70 berichten per dag. De berichten die ze stuurde waren seksueel getint, bedreigend en onsamenhangend. Ook heeft ze hem in die periode op zijn werk opgezocht, waarbij ze tegen hem schreeuwde en hem vast wilde pakken.

bipolair

M. lijdt aan een bipolaire stoornis en recidivekans is groot. Zij is  verminderd toerekeningsvatbaar.

Alles overwegende vraagt de officier M. te veroordelen tot 193 dagen celstraf waarvan 180 voorwaardelijk, klinische opname voor een jaar, een meldplicht, contactverbod en locatieverbod. Uitspraak 25 februari. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.