Loterijverlies verliest kort geding televisieprogramma Radar gaat door

antoinette hertsenbergLELYSTAD – Het Trosprogramma Radar mag vanavond haar item over De Stichting Loterij verlies gewoon uitzenden. Dat twittert Radar zelf na het kort geding over het programma.

Antoinette Hertsenberg

De Stichting Loterijverlies die onlangs een rechtszaak tegen de Staatsloterij won, eiste een verbod op de uitzending van het televisieprogramma Radar van Antoinette Hertsenberg.

Antoinette Hertsenberg

De Stichting Loterijverlies werft mensen die de afgelopen jaren in de Staatsloterij hebben gespeeld en door de Staatsloterij kunnen zijn opgelicht. Loterijverlies zegt in de advertenties dat, wie zich aansluit een grote schadevergoeding kan krijgen.

Radar heeft een stel deskundigen gevonden die hun twijfels hebben over die schadevergoeding. De Stichting Loterijverlies vindt dat zij in dat programma onvoldoende aan het woord komt.

vrijheid van meningsuiting

De rechter kan een uitzending verbieden als het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer zwaarder weegt dan het recht van vrijheid van meningsuiting. De rechter stelt vast dat van laster geen sprake is, dat er voldoende hoor en wederhoor door Radar is toegepast en dat de vrees van Loterijverlies om negatief te worden weggezet, niet aannemelijk is geworden. De rechter oordeelt daarom dat het recht van vrijheid van meningsuiting in dit kort geding zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van de stichting.

(rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.