Grof geweld in de huiselijke sfeer

officierUTRECHT – De officier van justitie eist tegen de 34-jarige Vincent B. uit Tienhoven 8 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. B. zou zijn ex 11 keer hebben gestoken.

officier

De vrouw had de relatie met B. in de zomer van 2014 beeindigd. In de bewuste nacht, op 28  augustus om 2.00 uur, drong de man haar woning binnen, gooide haar achterover op bed en prikte haar één keer in haar nek. Vervolgens ging hij zitten om een joint te roken. Toen zij overeind kwam en weg wilde, begon hij op haar in te steken. In totaal werd ze elf keer gestoken waarbij ze een gescheurde lever en een klaplong opliep. Hij liet haar daarna hevig bloedend achter.

rug

De vrouw  slaagde er vervolgens in de buren te alarmeren. De lezing van de verdachte dat zij zich zou hebben verwond aan zijn mes, vindt de officier ongeloofwaardig aangezien ze ook in haar rug is gestoken.

B. heeft een onrustig leven geleid, Hij heeft  een strafblad met geweld. Hij is geobserveerd in het Pieter Baan maar hij heeft niet meegewerkt.  Daarom leg de officier een forse eis neer voor dit groffe geweld in de huiselijke sfeer. Uitspraak 12 maart. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.