Eis 20 jaar voor moord op Zweedse studente

sagabackman_thumb.jpgDEN BOSCH – De officier van justitie eist 20 jaar gevangenisstraf tegen de 23-jarige Sander V uit Utrecht. Volgens de officier heeft V. in Den Bosch 1,5 jaar geleden zijn ex-vriendin de 19-jarige Saga Backman met 8 messteken vermoord.

Saga Backman

Het meisje had de relatie met V. verbroken. V. heeft altijd gezwegen. Maar hij is gezien door een aantal getuigen. V. is opgenomen geweest in het Pieter Baan Centrum.

officier

De verdachte heeft uiteindelijk meegewerkt aan een onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Volgens hen is hij volledig toerekeningsvatbaar. Volgens de officier van justitie is op enig moment in het hoofd van verdachte het plan is ontstaan dat Saga dood moest. ‘’Mijn sterke vermoeden is dat verdachte het beëindigen van de relatie niet heeft kunnen verkroppen. Maar hoe en waarom dit tot de dood van Saga heeft geleid, blijft ongewis.’’

Tijdens de behandeling van de rechtszaak heeft de verdachte zich in eerste instantie voornamelijk beroepen op zijn zwijgrecht. Over het feit wil hij nog steeds niets zeggen. Dat ontkent hij. ‘’De letterlijke nietszeggendheid van verdachte zorgt ervoor dat de nabestaande in onwetendheid blijven over wat er daadwerkelijk gebeurt is, en vooral waarom.’’ Uitspraak over 2 weken. (rechtbankblog)

lees ook

19 december 2014 Moord op Zweedse studente laatste pro forma

30 september 2014 Moord op Zweedse studente verdachte naar Pieter Baan

2 juni 2014 Weer 3 maanden erbij voor de ex vriend van de vermoorde Zweedse studente

14 maart 2014 Ex vriend vermoorde Zweedse studente weer 3 maanden erbij

26 september 2013 Ex vriend Moord Zweedse studente 1 maand binnen

13 september 2013 Ex vriend vermoorde Zweedse 2 weken binnen

14 Ex vriend vermoorde Zweedse studente weer 3 maanden erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.