Wapenhandel Dag 5 de afrekening

gaspistoolUTRECHT – De rechtbank veroordeelt 7 verdachten voor illegale handel in vuurwapens en munitie binnen verschillende georganiseerde samenwerkingsverbanden. Bij 2 andere verdachten is alleen verboden wapenbezit bewezen.

criminele organisatie

Door de criminele organisaties werden alarmpistolen (onder andere van het merk Ekol) omgebouwd tot wapens waarmee scherpe munitie afgevuurd kon worden. De wapens werden aan de kopers geleverd met speciaal hiervoor gefabriceerde munitie. Hierdoor werden levensgevaarlijke wapens in omloop gebracht.

Utrecht

Een 23-jarige man uit Utrecht krijgt 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor wapenhandel, wapenbezit en het bezit van XTC. Volgens de rechtbank is deze verdachte de drijvende kracht. De rechtbank ziet een 25-jarige medeverdachte uit Utrecht tot een andere grote speler binnen de organisatie. Deze man is veroordeeld tot 30 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Een 22-jarige man uit Zeist krijgt een celstraf van 180 dagen waarvan 126 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Z

Een 24-jarige verdachte uit Hilversum was afnemer van wapens en tussenpersoon die nieuwe klanten in contact bracht met de medeverdachten. Een 25-jarige Utrechter zorgde voor vervoer van de wapens. Beiden krijgen 25 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Purmerend

De rechtbank veroordeelt een 24-jarige verdachte uit Purmerend tot 36 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Samen met een 22-jarige medeverdachte uit Purmerend was hij betrokken bij het maken van de munitie en het ombouwen van de wapens. De 24-jarige verdachte wierf klanten en verkocht de wapens aan hen. De 22-jarige verdachte bouwde de wapens om. Hij krijgt hiervoor 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Verboden wapenbezit

Twee kleine vissen een 26-jarige Utrechter en een 23-jarige man uit Bilthoven, hoeven niet terug naar de cel. Zij krijgen deels voorwaardelijke straffen. (rechtbankblog)

lees ook

19 februari 2013 Wapenhandel sluiting onderzoek

10 februari 2015 Wapenhandel Dag 3 B

6 februari 2014 Wapenhandel Dag 2

5 februari 2015 Over een slimme jongen die voor zijn moeder zorgt en zich schaamt omdat hij in de wapenhandel is terechtgekomen

Een gedachte over “Wapenhandel Dag 5 de afrekening”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.